choose your language  Prague Airport  Prag Flughafen  Aéroport de Prague  Aeropuerto de Praga  Aeroporto di Praga  Praag Lufthafen  Flygplatsen Prag  Praha Flyplassen  Prag Lufthavn  αεροδρόμιο Πράγα  ישראל  プラハ空港  프라하 공항  letisko Praha  letiště Praha Ruzyně  Аэропорт Прага  Aeroporto de Praga  Prahan lentoasema  Lotnisko Praga  Repuloteren Praga Praag Airport Praag Luchthaven - Vaclav Havel Prague Airport
INLEIDING | LUCHTHAVEN PLATTEGROND | LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN OP DE LUCHTHAVEN | DESTINATIES KAART
Luchthaven Praag

TRANSPORT

menu RESERVERING TAXIVERVOER VANAF/NAAR DE LUCHTHAVEN
menu MHD – OPENBAAR VERVOER
menu MINIBUSSEN
menu TAXI VANAF LUCHTHAVEN

TERMINAALS OP DE LUCHTHAVEN

menu INFO

DIENSTEN OP DE LUCHTHAVEN

menu RESTAURATS, BARS ETC.
menu WINKELS EN DUTY FREE SHOP
menu HOTEL RAMADA
menu HOTEL TRANZIT
menu POSTKANTOOR
menu BAGAGEDEPOT
menu REKLAMATIE VAN BAGAGE

AUTOVERHUUR

menu INFO

GELD WISSELEN

menu WISSELKANTOOREN
menu BANK
menu BANKAUTOMATEN

WIFI - INTERNET

menu T-MOBILE HOT SPOT

PARKEREN OP DE LUCHTHAVEN

menu INFO

Online vluchtverbindingen
Reizigers kunnen eenvoudig een vluchtverbinding naar een willekeurig wereldplaats opzoeken, dankzij een nieuw on-line vluchtdienstregeling op de webside van luchthaven Praag.

Praag groeit snel uit tot een toeristich spits destinatie in EU
kader en jaarlijks wordt Praag door tientallen miljoenen toeristen bezocht.Het praagse vliegveld en het aantal binnenkomende vluchten groeien steeds, wat een van de redenen was voor het openen van een nieuwe terminaal 2 dit jaar.Hierdoor wordt het mogelijk om 4 miljoen passagiers meer af te handelen.

Indien mogelijk vemijd het eten en drinken op de luchthaven van Praag

70 jaar Luchthaven Praag

Basis informatie
Zelfs de komst van verschillende fast-food ketens heeft niet een daling van de prijzen voor het eten en drinken op de luchthaven tot gevolg gehad. Integendeel, sommige restaurants en bars zijn nu nog duurder dan in de zomer van afgelopen jaar. Voor twee deciliter water betaald u gemiddeld 115 CZK , voor een koffie 120 CZK. De vraag van de reizigers daalt daardoor. Tijdens ons bezoek aan een koffieshop op de luchthaen, was er in de middagspits niemand anders meer aanwezig uitgezonderd het personeel.

De luchthaven Praag bevestigt hiermee. dat het wat betreft het eten en drinken tot de duursten in Europa behoort.

De hoge prijzen hebben tot gevolg, dat veel mensen liever gebruik maken van een duits reisburo en vliegen met een duits luchtaartmaatschappij vanuit Duitsland, waar o.a. het parkeren ook veel goedkoper is. De prijzen op de luchthaven staan totaal niet in verhouding met inkomsten in Tsjechie en zijn daarnaast ook veel hoger dan elders in Europa.

Internet websites van luchthaven Praag vermelden een mogelijkheid om de rest van de familie vooruit te sturen naar de luchthaventerminals, waar o.a. een gloriezaal te zien is, en waar de familie kan wachten totdat de chauffeur zijn auto parkeert bij de meest verwijderde parkeerplaats en terugloopt naar de vertrekterminal.

De hoge prijzen op de luchthaven veroorzaken veel last aan de reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen. Bijvoorbeeld indien er een vertraging van een vlucht optreedt geven deze een tegoed bon voor snacks ter waarde van 200 CZK. Dit is echter zelfs voor water en een broodje te weinig

Goedkopere mogelijkheden zullen er zeker komen. De luchthaven heeft vrije ruimte ter beschikking gesteld en heeft inmiddels een openbaar concour uitgeschreven.

De aanbieding van mogelijkheden tot goedkoper eten en drinken op de luchthaven stijgt. Niet lang geleden heeft ook MacDonald en KFC een afdeling geopend en alhoewel McDonalds gemiddeld 25 CZK meer vraagt voor een menu dan elders, toch behoort deze tot de voordeligste mogelijkheden op de luchthaven.

Sushi Restaurant

McDonald


Kontakten op de luchthaven
> Luchthaven informatie
  +420-220 113 314
  +420-220 113 321
> Reklamatie van bagage

  +420-220 116 072
> Verloren en gevonden voorwerpen
  +420-220 114 283
address: K letišti street 1019/6, 161 00 Praha, Czech Republic
email: info@prg.aero
Online schema´s/ dienstregelingen
Online Trein en Autobus dienstregelingen – hier
FInformatie over openbaar vervoer in Praag – hier

Praag Luchthaven | Vaclav Havel Prague Airport | Praag Limousines | Praag Luchthaven Transport | Taxidienst Praag
ACCOMMODATIE IN PRAAG - PRAAG APPARTAMENTEN - GUIDE PRAGUE - PRAAG AUTO HUREN - WEER IN PRAAG - PRAAG HOTELS - PRAAG - Brno Luchthaven