Praag Luchthaven - Vaclav Havel Prague Airport
INLEIDING | LUCHTHAVEN PLATTEGROND | LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN OP DE LUCHTHAVEN | DESTINATIES KAART
Luchthaven Praag

TRANSPORT

menu RESERVERING TAXIVERVOER VANAF/NAAR DE LUCHTHAVEN
menu MHD – OPENBAAR VERVOER
menu MINIBUSSEN
menu TAXI VANAF LUCHTHAVEN

TERMINAALS OP DE LUCHTHAVEN

menu INFO

DIENSTEN OP DE LUCHTHAVEN

menu RESTAURATS, BARS ETC.
menu WINKELS EN DUTY FREE SHOP
menu HOTEL RAMADA
menu HOTEL TRANZIT
menu POSTKANTOOR
menu BAGAGEDEPOT
menu REKLAMATIE VAN BAGAGE

AUTOVERHUUR

menu INFO

GELD WISSELEN

menu WISSELKANTOOREN
menu BANK
menu BANKAUTOMATEN

WIFI - INTERNET

menu T-MOBILE HOT SPOT

PARKEREN OP DE LUCHTHAVEN

menu INFO

Online vluchtverbindingen
Reizigers kunnen eenvoudig een vluchtverbinding naar een willekeurig wereldplaats opzoeken, dankzij een nieuw on-line vluchtdienstregeling op de webside van luchthaven Praag.

Praag groeit snel uit tot een toeristich spits destinatie in EU
kader en jaarlijks wordt Praag door tientallen miljoenen toeristen bezocht.Het praagse vliegveld en het aantal binnenkomende vluchten groeien steeds, wat een van de redenen was voor het openen van een nieuwe terminaal 2 dit jaar.Hierdoor wordt het mogelijk om 4 miljoen passagiers meer af te handelen.

MHD / Openbaar vervoer vanaf de luchthaven Praha

70 jaar Luchthaven Praag

Vanaf de luchthaven naar de centrum
airport busDe enige manier om stadscentrum te bereiken met openbaar vervoer, is het gebruik maken van buslijn num. 100, 119, 254 of num. 179. Heeft u veel bagage mee, dan kan een rit in een meestal overvolle bus heel onaangenaam zijn. Voordat u instapt, dient u een ticket kopen in de aankomsthal, bij een kaartjesautomaat of bij een krantenwinkel. De prijs voor een ticket is slechts 26 CZK. Indien u gebruik maakt van buslijn num. 254 of 119 (deze rijden om 15 tot 20 minuten en de rit duurt 20 tot 25 min.) moet u bij de laatste halte (Dejvická ) uitstappen. U kunt daarna overstappen op de metrolijn A (ondergronds). Naar de centrum is het nu slechts enkele metrostations. Een kaartje voor het openbaar vervoer kost 26 CZK en u kunt ermee 90 minuten lang overal rondreizen en dus ook overstappen. In geval u grote bagage meevoert, dient u daarvoor nog een andere kaartje voor de halve prijs te kopen. U kunt ook de buslijn num. 100 nemen. Deze brengt u naar metrostation Zličín, dat een onderdeel is van de metrolijn B (geel) . Deze lijn brengt u vervolgens naar station Můstek in de centrum. Indien u s´nachts reist, neem in dat geval de bus num. 510 (tussen de middernacht en 3:30.) Deze brengt u naar de trameindpunt in Divoká Šárka, waar u vervolgens tram num. 51 neemt richting station Dejvická of verder naar het stadscentrum (Náměstí Republiky of Václavské náměstí). Een kaartje voor het openbaar vervoer moet u in de bus, tram en in de metro afstempelen, anders is deze niet geldig. ( Een vaak vookomend probleem bij de toeristen, die dit vaak vergeten en bij een mogelijke kontrole een vrij hoge boete moeten betalen. )

 Autobus luchthaven -> treinstation
Airport Bus LocationVoor een snel vervoer naar de treinstation kunt u gebruik maken van de zgn. Airport Express, die een dienstregeling heeft afgestemd op alle aankomende en vertrekkende treinen type SC Pendolino en alle andere hogere kwaliteitstreinen zoals Eurocity en Intercity. Op deze busverbinding wordt een vast tarief gevraagd van 45 CZK. Deze tarief is inclusief een mogelijk vervolgende verbinding op de route Treinstation Holešovice – Praag Centraal Station, in geval een reiziger verder reist met een trein vanaf de Centraal Station. Airport Express – Terminaal 1 – Terminaal 2 – Treinstation Holešovice (overstap metro C) – reistijd cca.30 min.

Kontakten op de luchthaven
> Luchthaven informatie
  +420-220 113 314
  +420-220 113 321
> Reklamatie van bagage

  +420-220 116 072
> Verloren en gevonden voorwerpen
  +420-220 114 283
address: K letišti street 1019/6, 161 00 Praha, Czech Republic
email: [email protected]
Online schema´s/ dienstregelingen
Online Trein en Autobus dienstregelingen – hier
FInformatie over openbaar vervoer in Praag – hier

Praag Luchthaven | Vaclav Havel Prague Airport | Praag Limousines | Praag Luchthaven Transport | Taxidienst Praag
ACCOMMODATIE IN PRAAG - PRAAG APPARTAMENTEN - GUIDE PRAGUE - PRAAG AUTO HUREN - WEER IN PRAAG - PRAAG HOTELS - PRAAG - Brno Luchthaven